TALOUDELLISISTA JA TUOTANNOLLISISTA SYISTÄ YRITTÄJÄKSI

Hei, olen Sari ja olen yksityinen ammatinharjoittaja. Aloitin toimintani kesäkuussa 2018 taloudellista ja tuotannollisista syistä.. Hmmm kuulostaa ehkä oudolta. Kuitenkin tämän päivän palkallisen työntekijän kannalta tämä on joka päiväistä. Historia puhukoon puolesta; yläasteen jälkeen jatkoin Teljän ammattikoulussa ja sain vankan koulutuksen vaatetuksen ja tekstiilien saralta opiskellessani vaatetusteknisellä- ja leikkuusuunnittelun linjalla. Tämän jälkeen jatkoin opiskelua Porin kauppaoppilaitoksessa josta valmistuin markkinointimerkonomiksi. Kesätyön tuona aikana tein vakuutusalalla jotka venyivät liki 30-vuotiseksi. Tämän ajan toimin myyntineuvottelijana ja sain työskennellä ihanien asiakkaiden kanssa ja opin tänä aikana myös vahvuuden toimia erilaisten ihmisten kanssa.

Opiskeluni alkuajoilla unelmani oli tulla pukusuunnittelijaksi ja tällöin suunnittelin kaikki vaatteeni, tein kaavat ja valmistin tuotteen. Nautin suunnittelusta ja siitä että pystyin itse toteuttamaan omat suunnitelmani. Tieni kuitenkin ajautui myyntipuolelle ja sillä tiellä tein tähän astisen työhistoriani ja sekä suunnitteluni ja tuotantoni jäi taka-alalle. Se ei kuitenkaan kokonaan unohtunut vaan jäi hiljalleen kytemään kunnes aika olisi kypsä.

Taloudellisista ja tuotannollista syistä työ vakuutusalalla sai päätöksen. Hain Sataedun käsi- ja taideteollisuuden perustutkinnon linjalle suuntautumisena ympäristön suunnittelu ja rakentaminen ja minut hyväksyttiin opiskelijaksi. Motivaatio pitkän työhistorian jälkeen oli valtava ja halusin tietää ja osata enemmän ja enemmän. Valmistuin artesaaniksi 1.6.2018 kiitettävin arvosanoin ja jo koulun ensimmäisellä lukuvuodella tiesin että ainut tapa jatkaa valmistauduttua on työllistää itse itseni yrittäjänä.

Kultakaivosta en ole perustamassa, mutta tässä opiskeluni aikana olen löytänyt itseni uudelleen, mikään ei ole koskaan kadonnutkaan. Suunnittelen edelleen ja toteutan suunnitelmiani ja unelmaani, varsinkin tekstiilien suunnttelut ja toteuttaminen on lähellä sydäntäni. Teen nyt sitä mistä olen haaveillut, mistä olen unelmoinut. Jos vielä tässä vaiheessa elämääni saan toteuttaa itseäni ja tehdä sitä mitä olen aina halunnut tehdä, uskon jaksavani myös työelämässä pidempään.