Opiskeluaikana toteutin yritykseni nimissä MeWeT-Kodin sisustuksen. Projekti oli minulle erittäin haastava, sillä sisustamista suunnitellessani piti ottaa huomioon niin monta eri asiaa ja tekijää mm. apuvälineiden käyttäjät, näkörajoitteiset, muistisairaat ja pyörätuolia käyttävät asukkaat, jne.

Oman haasteen toi annettu budjetti, joka oli 3.500 €. Keittiö ja wc kalusteineen olivat jo valmiina, sekä olohuoneessa 2:n istuttava sohva. Onneksi sain mukaan yhteistyökumppaneita, jotka osallaan auttoivat minua budjetissa pysymiseen. Haasteen toi myös jo olemassa olevat punaiset huonekalut.

Ensin päässäni pyöri vain tuo punainen väri, kun sain idean: Punainen lanka! Tämän nimen annoin myös suunnittelulleni. Punainen ei ollutkaan se pääväri, vaan vaan harmaasta tuli pääväri ja punaisesta väri, joka huoneesta toiseen toistuu ja yhdistää kaiken kokonaisuudeksi.

Halusin että asunnosta tulee koti meille kaikille. Vamma tai rajoite ei koskaan katso ikää eikä sukupuolta. Asukkaana voi olla siis 18 vuotias pyörätuolia tarvitseva nuori mies tai vaikka vanhempi ihminen joka on muistisairas. Myös lapset on otettu huomioon. MeWeT-Koti on meille kaikille!

mewethome.com